Slow Marketing

Örülünk az Instagram újításának?

2017. április 03. 18:43 - Sebestény Csilla

Nemrég újabb funkcióval bővült az Instagram: a felhasználók most már akár 10-10 képből vagy videóból álló galériákat is megoszthatnak. Van, aki szerint ez jó hír, és van, aki egyáltalán nem örül neki.

instagram-1789189_1920.jpg

Az alkalmazás már egy ideje engedélyezte a hirdetéssel való képgalériák megosztását – ám megmondom őszintén, én nem igazán találkoztam ezelőtt ilyesmivel, csak néha-néha Facebookon. Viszont mostantól a magánszemélyek is élhetnek a lehetőséggel.

Most már nem csak a vertikális, hanem a horizontális scrollozásra is lehetőségünk van az applikációban. Már említettem, hogy az Instagram napi 1-2 posztot bír el (megjegyzendő, hogy sztorikból természetesen többet), szóval ez jó hír azoknak, akik egy nap még több fotót vagy videót szeretnének megosztani követőikkel.

A funkció nagyszerű lehet kisebb képregények, történetek megosztására is, vagyis a feedünk további narratív tulajdonságokkal bővíthető – fantáziánkat szabadon engedhetjük.

A webshopoknak eddig elég nehéz helyzetük volt az Instagramon: az közösség esztétikai elvárásai miatt nem igen működtek az egyszerű termékfotók, viszont galériába rendezve őket be lehet vetni ilyesmit is. 

Sokan úgy gondolják, az alkalmazás lassan „eladja a lelkét“. Már a sztorik megjelenése is megosztotta a felhasználókat, ám a galériák még inkább, hiszen az alkalmazás tovább bonyolódik, nincs meg az a jellege, amire az eredeti koncepció épült: az olyan instant analóg kamerák élményét kívánták átültetni a digitális világba, mint például a Polaroid – az ember a film végessége miatt meggondolja, mi az, amit lefotóz, majd azonnal megoszt másokkal.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slowmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr2612398633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása