Slow Marketing

Aktualitások

2017. április 15. 15:25 - Sebestény Csilla

„Senki nem pánikol, ha minden terv szerint megy, még ha a terv rettenetes is.“

(Batman c. Film)

la-la-land-moonlight-oscar-mixup.jpg

Fotó: variety.com

Tervezni jó, tervezni kell, hogy kialakuljon egy workflow, hogy legyen egy jó stratégiánk, na és hogy ne szorongjunk, mi lesz holnap. A kontent-kalendáriumunk összeállítása során az egyik legnagyobb segítség, ha elővesszük a naptárunkat, és átnézzük, mikor milyen ünnepre és aktualitásra lehetne építeni.

Az aktualitásokat szeretik az emberek, hiszen közelebb érzik magukhoz ezáltal a tartalmakat. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy Valentin-napon le kell árazni mindent, ami szívecskés, vagy karácsony közeledtével megpróbálni mindent rásózni a vásárlókra, ami csak készleten van, de már egy-egy kedves üzenet sokat segíthet a megítélésünkben – főleg ha nem kihasználni akarjuk az ünnepeket, na meg a közönségünket.

Figyeljünk arra, hogy az ilyen jellegű tartalmak ne legyen erőltetettek, ha nem vág a profilunkba, inkább hagyjuk ki az ilyesmit. Gondoljunk bele, milyen hatást kelt, amikor egy munkaruházati bolt kíván boldog gyereknapot – ha csak nem egy humoros megoldással jelentkezik. A nemzeti ünnepek pedig elég szenzitív témának minősülnek.

Ne csak ünnepekre, hanem bármilyen közelgőeseményre, esetleg megtörtént dologra is reflektálhatunk. Jó példa erre az, ahogy a Ryanair az Oscar-gálás bakival kapcsolatban lecsapta a labdát. Tweetjük magyarul így hangzik:

„Eltévesztetted a nevet? Mi 24 órás türelmi időt biztosítunk, hogy kijavíthasd a kisebb hibákat. Hogy ne ragadj La La Landben!“

Szóval kapd elő a naptárat, és jegyezd fel a különböző ünnepeket, hogy mikor lesz a céged születésnapja, mikor lehet a nyári kánikulára hivatkozni stb. Aktualizálj!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slowmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr7712428513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása